čtvrtek 7. května 2015

Fittness&lifestyle

Ahoj!
Tak dnes zdravě! Chtěla bych se podělit o to, jak sportuji a celkově, jak se udržuji v kondici. Jelikož jsem studentka, celý den trávím sezením ve škole a pohyb v dopoledních hodinách je tak skoro nulový. To ale není vůbec zdravé a má kila by mohla jít rychle nahoru.
Dopředu chci upozornit, že se svou postavou jsem v celku spokojena a nemám tudíž potřebu dodržovat opravdu striktní diety a podobné. Jistě, jako každá žena bych na sobě ledacos změnila či poupravila.
 

A má výbava? 
Botičky: Nike (už je mám dlouho, ale jsou super)
Sportovní podprsenka: HM cca 250 Kč
Funkční tílko: Gate (překvapilo mne, že je opravdu fukční); cca 200 Kč
Legíny: vůbec netuším :(
Lahev: termoska z Orionu, je strašně roztomilá a vypadá jako plechovka :3 cca 200 Kč

A můj týden? 
Pondělí mám dlouho školu, tudíž odpoledne se spíše učím a na sport už nemám čas. Proto se tedy alespoň večer na dvacet minut donutím trošku si zacvičit na hrazdě či skákat přes švihadlo.
Úterý patří zumbě. Asi každý víte, co to je, ale i přesto vás o tom spravím. Zumba je forma tance, ale hodně energického a skákavého. Cvičí se na latinsko-americké rytmy a je to neuvěřitelně zábavné. Vyzkoušela jsem již více lekcí, ale nakonec jsem skončila v klubu Regen s nejlepším trenérem. Oproti ostatním zumbám jsem po této vždy vyčerpaná, opocená a červená. Stav, ze kterého mám vždy dobrý pocit.
Středa se střídá. Každou druhou středu chodím ke kamarádce na K2. To je takový ten pás, na kterém se chodí. Jelikož mne samotné chození na pásu nikdy nebavilo, nechodila jsem. Od doby, kdy to vede kamarádka jsem si to zamilovala. V rámci hodiny totiž máme i posilování břicha, rukou, nohou a zadku a celá lekce je různorodá. Zároveň jsem narazila na super pomůcku. Je to guma, která se dá na nohy, ty dáte od sebe aby vám držela a různě zvedáte, zanožujete a podobně. Zadek!!! Mne nebolel stejně jako po tomhle snad nikdy. K sehnání zde: http://www.qrmall.cz/posilovaci-guma-104x2-8cm/
Čtvrtek je horolezectví. Již 10 let tomu bude, co lezu po skalách a neuvěřitelně mne to baví. Je to adrenalin, který se krásně zúčtuje na svalech. Neznám na posilování nic lepšího. Lezením se zpevní celé tělo....ale také je pak celé tělo samá modřina. No a po lezení je čas od času znovu zumba. Náš trenér totiž často zaskakuje za toho, který má hodiny ve čtvrtek.
Pátek je odpočinkový den, kdy většinou chodím spíše běhat nebo na delší procházku se psem. Vždyť chůze je nejlepší a nejpřirozenější aktivita pro naše tělo.
Víkend jsou dny hříchu. Většinou moc nesportuji, čas od času nějaké cvičeníčko večer. Ale teď jsme s kamarádkou objevily Jumping a holky, to vám je ale super věc!! Jsem vyřízená stejně jako po zumbě a tělo cítím i druhý den. Je to sice makačka, ale vážně účinná. Takže mi asi do rozvrhu přibude sobota 10:00 Jumping.Každopádně v neděli jezdíme za babičkou, která mi ztracené kalorie z týdne vždy ráda doplní.

A co vy?
To je k mému cvičení vše, dejte mi vědět, pokud by vás zajímal třeba článek o jídle, zdravých snídaních a svačinách či podobné zdravé zběsilosti??? A cvičíte také? Máte nějaké osvěčené lekce nebo hodiny na které chodíte?

S láskou ♥
LoB Girl

7 komentářů:

  1. tak to horelozectvo ti závidím :) a jumping môžem mať kedykoľvek doma, lebo sme si so segrou už minulý rok kúpili mini trampolínu!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, tak to je super! Také přemýšlím o koupi :)

      Vymazat
  2. Vypada moc dobre ! Ja ted vubec nestiham, snad po zkouskach ! :)
    http://dreammorebabe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tedy hlavně většinou dlooouhou dobu odhodlávám :D

      Vymazat
  3. ta flaška je krásná! :) musím se po něčem takovém podívat, nevím proč mám najednou pocit, že je to pro můj sportovní výkon zásadní :D

    OdpovědětVymazat
  4. ta flaška je šíleně moc krásná!!:)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu ráda, když se zapojíš!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat